Breaking News

Musim Apam Dewa & Puding

Assalamualaikum & selamat sejahtera kepada semua sahabat BukuResepi.com yang tidak jemu-jemu menyokong kami samada secara langsung dan tidak langsung.

Oklah, dalam artikel kali ini admin ingin bercerita tentang Resepi apam dewa dan puding. Mungkin sahabat-sahabat hairan kenapa pula admin nak bercerita tentang resepi apam dewa & puding kan? Sebenarnya, dalam dunia resepi terdapat musim-musim nya tersendiri.

Cuba lihat pada satu masa dulu musim coklat moist cake, kemudian musim Florentine Cookies, kemudian musim Biskut Lidah Kucing, kemudian lagi musim durian Crepe. Antara musim masih mendapat bermain di ruangan facebook adalah Musim Meroti

Mungkin sahabat kurang faham maksud ‘Musim’, Musim yang dimaksudkan oleh admin adalah Trend yang dikeluarkan oleh semua peminat-peminat resepi di Malaysia, Singapore, Brunei & Indonesia. Dengan wujudnya TREND atau MUSIM ini, kita semua dapat melihat pelbagai jenis idea dan kreativiti dari mereka yang minat memasak dan berniaga ditayangkan.

Untuk musim atau trend terbaru adalah Musim APAM DEWA & PUDING, ia memang biasa tetapi kali ini menggunakan ACUAN KHAS, mungkin kerana bentuk acuan tersebut membuatkan ia menarik minat untuk ramai yang mencubanya. Malah, yang lebih menarik lagi telah ramai yang mula ambil tempahan dan telah ramai yang menjana pendapatan sampingan dari Bisnes Makanan ini

acuan-puding
Acuan Apam & Puding

Gambar diatas merupakan Acuan yang menjadi kegilaan para pembuat kek dan puding, malah hasil apam, kek dan puding yang menggunakan acuan ini juga sangat-sangat menarik dan berwarna-warni. Acuan ini sangat sesuai digunakan untuk membuat kek kukus, apam dan puding.

Ok, sekarang kita lihat beberapa hasil yang telah berjaya dibuat menggunakan acuan ISTIMEWA ini.

Apam Dewa Susu
Apam Dewa Susu
Puding
Puding
kek pelangi susu kukus
kek pelangi susu kukus
APAM-ROTI-MALT-COKLAT
Apam Roti Malt Coklat
apam dewa
apam dewa

Itulah sebahagian dari hasil mereka yang berjaya membuat kek kukus, apam & puding menggunakan ACUAN ISTIMEWA tersebut, Pasti ada yang bertanya dimana hendak dapatkan acuan istimewa ini kan? Terus terang admin nyatakan memang pada mulanya memang sukar juga untuk admin cari acuan ini, beberapa buah kedai semua tidak ada. Akhirnya admin terus order dari kilang kerana kesukaran untuk mendapatkan acuan ini dikedai-kedai kek.

BERMINAT UNTUK DAPATKAN ACUAN TERSEBUT?

Sahabat yang berminat boleh Terus ke Facebook Rasmi LOYANG & ACUAN tetapi anda harus cepat kerana bimbang stok habis

Semoga Perkongsian kami ini dapat memberikan sesuatu yang berguna kepada sahabat-sahabat semua.musim-apam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.